Lesehest

Jeg er en lesehest, men jeg må innrømme at jeg har mistet litt interessen for norske forfattere. Det er mange gode norske forfattere, men de har en tendens til å være litt for seriøse og litt for negative.

For meg er bøker en liten pause i hverdagen, hvor jeg kan drømme meg bort. Det er nok elendighet i verden og vi får mye av det inn med te-skje takket være nyhetsvarsler og aviser. Så jeg har blitt glad i science fiction, fantasy, m.m. skrevet på engelsk. Jeg laster dem ned på min kindle og koser meg.

Varulver, hekser og andre overnaturlige vesener

Twilight sagaen fikk mange til å bli nysgjerrig på varulver og det overnaturlige. Jeg var ikke en av dem som var fan av denne serien, men jeg elsker genren. Jeg har funnet mange spennende forfattere som skriver i denne sjangeren, uten å ha for mange sider som ungpike kjærlighet.

Forfattere som Ilona Andrews, Patricia Briggs, Faith Hunter og flere andre skriver bøker som er engasjerende, spennende og morsomme. Disse forfatterne har dessverre ikke blitt oversatt til norsk. Denne genren er populær, men ikke populær nok til at man tørr å lansere dem i Norge.

Science fiction – fremtid og utenomjordiske

Den andre genren som jeg er veldig opptatt av er science fiction og da spesielt militær science fiction. David Weber er en av de store innen den genren for meg. Dette er en genre hvor det kan være vanskelig å vite hva man får. Noen forfattere skriver ganske mørke historier, mens andre har en god blanding av humor og mørke. Heldigvis har Kindle en funksjon som gjør at du kan begynne å lese boken før du kjøper den. Når du har lest begynnelsen av boken, så får du muligheten til å kjøpe den. Hvis du kjøper den så kommer den rett inn på din Kindle, og du begynner på samme sted som i utdraget.

Jeg har oppdaget mange spennende forfattere som jeg ellers aldri ville prøvd meg på. Lommeboken er ikke så fornøyd, men jeg er veldig glad for at jeg har muligheten til å finne nye favoritter. Jeg kommer til å prøve skrive noen anmeldelser, men de blir nok på engelsk. Mye enklere å skrive på engelsk når bøkene er på engelsk.